Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Postporođajna depresija
21.5.2008 15:32:15   
Iva Piva
Drage Mame, jeste li nakon poroda iskusile postporođajnu depresiju?
Kako ste se odhrvale tome? Tko vam je najviše pomogao u tim teškim trenucima?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Postporođajna depresija
21.5.2008 15:46:08   
Puli
iva piva na to pitanje ti ne mogu odgovoriti

kod mene nije bilo depresije samo ogromna sreća zbog našeg cvijetića

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 2
21.5.2008 17:17:10   
božica
iva piva bok
kod mene nakon prvog poroda skoro da je i nije bilo-ali sada do nedavno sam cmoljila-dali je radi depresije ili zato što mi je bilo teško neznam -ali to nekako prođe neprimjetno.
a tko ti pomogne pa većinu uz muža i njegovu pomoć to prođe - nije ništa strašno

< Poruku je uredio božica -- 21.5.2008 17:21:42 >

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 3
21.5.2008 17:28:16   
Iva Piva
Puli drago mi je da mi ne možeš dati odgovor .
Božica, to možda uopće nije postporođajna depresija - ja sam inače tako cmoljava .
Ma šalim se. Bitno da te je pustilo i da je to tak nekako blago bilo.

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 4
21.5.2008 18:12:13   
maja
Mene je držalo neko vrijeme poslije trudnoće, bila sam razdražljiva i nervozna i cmoljava, plakala pod tušem da me nitko ne vidi, a možda je to bilo i od nespavanja.MM je uglavnom bio tu i uskakao koliko je mogao dok se ja nisam smirila. Sada je sve super, navikla sam se na bebu i sve stignem!

NOA - 07.03.2008.

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 5
21.5.2008 20:41:56   
Dajana
Ja sam imala nakon svih poroda kratke faze plača pod tušem u krevetu a da ni sama ne znam zašto. Zgodno je da ni tada nisam znala zašto plačem. Muž je tu od najveće pomoći.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 6
21.5.2008 20:44:33   
Dajana
Ja sam imala nakon svih poroda kratke faze plača pod tušem u krevetu a da ni sama ne znam zašto. Zgodno je da ni tada nisam znala zašto plačem. Muž je tu od najveće pomoći.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 7
21.5.2008 20:58:55   
mirna
Ja sam ti imala 4. dan blagu depresiju. pojavila se na isti dan kad mi se povečala količina mlijeka. grudi su me boljele, izdajala sam se i bila sam sva jadna. 2 noći prije toga nisam skoro ništa spavala, jer mi je mali plakao. sestra mi je pričala da je kao gladan, ali u biti je imao grčeve od graška kojeg smo dobili za ručak. taj dan sam trebala ići doma, sve bebače su vratili s pregleda jedino mog nisu dopeljali. Ja sam mislila da sam ja kriva, da je dobio žuticu, jer ga nisam dovoljno nahranila... jedna sestra mi je pričala da ga moram buditi da što češće sisa da ne dobije žuticu, ali on nije htio jesti kad sam ga na silu budila...taj dan sam nekoliko sati plakala kao kišna godina...na sreću je bilo s malim sve u redu. isti dan smo otišli doma, stanje se je normaliziralo već prvu noć doma. Time je nestala i moja depresija. Puno su mi pomogli MM i svekrva.

Vjerojatno je ta depresija povezana i s umorom i nesigurnošću majke..

< Poruku je uredio mirna -- 21.5.2008 20:59:45 >

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 8
21.5.2008 21:13:39   
koka
Vjerojatno je ta depresija povezana i s umorom i nesigurnošću majke.. Slažem se s tim. Meni je isto tako treći dan bilo užasno nisam mogla podojit Roka jer sam imala toliko mlijeka da jadničak nije mogao uhvatiti bradavicu. Ja sam od muke plakala tu noć, a MM nije znao kako mi pomoći . Roko je od gladi isto tako plakao .Možda da se nastavilo , neznam kako bi bilo. Al drugi dan smo išli kod svekrve i puno su mi pomogli. Da li se to moglo razviti u neku depresiju, neznam. Ali na svu sreću nisam ju imala. Uglavnom MM i njegovi roditelji su mi jako pomogli. Ja sam se brinula o Roku a oni o meni  .

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 9
21.5.2008 22:03:03   
tina1602
isto tako sam i ja imala...cmoljila sam bez razloga... bila sam u depresiji... stalno sam se htjela svađati... ali je brzo prošlo na svu sreću... 

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 10
21.5.2008 22:17:35   
koka
Ja mislim da je postporođajna depresija nešto sasvim drugo. Tu ti doktor propisuje i određene lijekove. Jedna cura tu iz mog grada je imala.. Rodila je u drugom mjesecu i tek sad ju popušta. To što smo imale mi , to cmoljenje i plač mislim da je sve u normali. To je nova situacija i neznaš se snaći, sav si zbunjen itd. Barem je to moje mišljenje. 

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 11
21.5.2008 22:22:29   
mirna
Koka na RR je jedan novi članak o tome ovdje...Ova blaga postporođajna depresija se zove baby blues i ne treba ju liječiti (tako piše ).

< Poruku je uredio mirna -- 21.5.2008 22:23:15 >

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 12
21.5.2008 22:26:59   
koka
TNX. Dobro je i to znati. Onda je to pravo mijesto za liječenje Baby blues-a

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 13
23.5.2008 10:46:54   
danica
haj svima evo me nkon nekog veremena..pa da vam se pridruzim u ogovoru o poslijeporodjajnoj depresiji..kada sam rodila prvo i drugo dijete sve je bilo super osim izmucenosti i umora koji ses vremenom sredilo i uz pomoc supruga oko dijece..najbitnije je da se majka dovoljno odmori i naspava da bi mogla funkcioniraati, jer ako mama dugo ne spava pocinju komplikacije i tako to ide redom..e  kada sam rodila trece dijete i s kojim sam imala tezak porod nakon mijesec dana  sam dobila depresiju i bilo mi je strasno, gusenje u prsima , plakala sam cesto, malo sam se smijala i promijena raspolozenja je bila vise ngo velika a za mene strasno, nisam mogla spavati, bjezala sam iz zatvorenog prostora jer sam mislila da cu se ugusiti i to je trajalo 6-mijeseci..naravno odmah sam zvala svojeg ginnekologa ali mi je savjetovao da mi ne daje ljekove ako m ogu izdrazati radi dojenja da bebu mogu dojiti, i ja sam pristala ali sam i onako ubrzoi prestala dojiti a mucila sam se sa depresijom..moj vam je savjet razgovarajte s ljecnikom i sa svojim suprugom o tome kako se osijecate i u svakom slucaju trazite pomoc..ja sam se namucila i nemojte se muciti vec bolej je i ljekove piti i brze se ooporavit.. ..pozdrav od Danice

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 14
24.5.2008 16:55:53   
njanja
Evo mene opet sa teorijom..na ovom forumu osijećam se kao štreberica, ali što kada je sve još teorija Uglavnom, na tečaju za porod kod patronažnih sestara, svidjelo mi se što su nam pričale o stanju žene nakon poroda, a najviše sam zapamtila da "se stanje žene i količina stresa nakon poroda ne može mjeriti sa niti jednim drugim stresom u životu žene"..... Oni to ne zovu postporođajna depresija jer taj termin i stanje već zahtijeva liječenje, a ono što se ženama dešava i što će se meni za 3 tjedna (  ) je samo stres pod utjecajem novonastalog stanja....I još nešto sam zapamtila: da se veća količina stresa oslobađa kada se nakon 20-tak dana po porodu javlja zrelo mlijeko... Znači sve nas to čeka, kako god to mi nazivali.......Toliko od teorije, javim se kada "ju prebolim".....

(Odgovor članu danica)
Neposredna veza do poruke: 15
26.5.2008 1:39:27   
Iva Piva
Njanja, baš si me utješila sa ovom rečenicom
da "se stanje žene i količina stresa nakon poroda ne može mjeriti sa niti jednim drugim stresom u životu žene".....
nadam se da će nam ipak ovo ostati samo terija ne provedena u praksi

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 16
26.5.2008 10:40:54   
tina1602
moju seku je s prvom bebom uhvatila posporođajna depresija,to je bilo stvarno grozno 

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 17
23.6.2008 23:48:19   
Zhezha
hay..svima..da vam se i ja javim na ovu temu...
ovako mene je uhvatila drugi dan nakon poroda...kad mi je na djecju vizitu dosla pedijatrica i rekla da Marko ima problema sa rucicom da ne pomice lijevu ruku.. ja nisam imala pojma jer nisam ni vidjela kad je bio sa rukama zamotan u onom jastuku a nakon poroda mi nisu nista rekli ni meni ni suprugu..kad ja ono sta kakvih problema ..sta je ... ona meni ko iz vedra neba da to je ozljeda kod poroda bila ..jer je bio jako tezak porod i on siroki u ramenima a vi uski u zdjelici..itd..ona meni prica..kad samo na kraju ona kaze da to ce biti nepokretna rucica..ja sam se istog casa srusila kraj kreveta...od tog trenutka  meni se svijet srusio sav...plakala sam kasnije cijelu noc i cijeli dan...  
kad na kraju moj HL divan muzic digao cjelu dreku na odjelu sta si ona to umisljava tako toreci  meni drugi dan nakon poroda da li je onanormalna...itd.. kad mi na kraju ja sva bila u depresiji te nisam ni dobila  mlijeko... mucili smo muku sa markom a on bio gladan a ja bez mlijeka..   i tad bi plakali oboje cjelu noc.. dok ga dobre tete nisu uzele i dale mu dohranu tad bi on spavao cijelu noc...
e da ..sta se tice rucice...na kraju se ustanovilo da nece biti nepokretno da se kod poroda smo zivac jedan ukljestio je su ga potegnuli za rucicu..i da ce se on oporaviti kroz 2 tjedna...
svi mi to pricali da bude sve ok.. a ja sam i dlaje svaki put samo plakala...
a kad bih ponovo bila djecja vizita cim bi je ugledala na vratima oblijao me znoj .. ja sam bila sva van sebe cim sam ugledala tu pedijatricu..da rucica je ok sve je normalno on sve moze s njom.. i pedijatrica se na kraju izvinjavala da nije tako mislila i da je pogresno procjenila ozljedu ...badava meni sad te isprike ...mislim da bi prije ljecnici trebali ustanoviti sta je i onda tek reci muzu pa onda majci ako i je nest a ne ovako ko iz vedra neba...
eto..nadam se  da nisam zakomplicirala...

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 18
23.6.2008 23:59:22   
Ruža
Ma grozno Zhezha, pa kako mogu davati takve grozne dijagnoze u koje ni sami nisu sigurni? Užas. A to postaje stalna praksa u našim bolnicama. Blebnu i ostanu živi bez imalo razmišljanja koliko su tebi života oduzeli. Strašno, strašno, dobro da je MM reagirao.

(Odgovor članu Zhezha)
Neposredna veza do poruke: 19
24.6.2008 8:14:57   
božica
shezha ovo što si doživjela je prestrašno-mogu mislit šta si prošla-jer svakoj majci je najbitnije da joj je bebica dobro
tako meni prvu malu malu nisu donijeli cijeli dan na podoj ni ništa  a nitko ne govori pitam sestru da di je mala a ona će da ju još pregledavaju i tako.

moš mislit joj grozno
a razumijem te i što se tiće proda jer sam i ja prvi puta muku mućila od 3:30 do 12:30

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 20
5.8.2008 21:35:33   
Amelie
dali je to bio baby blues ili baš porođajna depresija nemogu sa sigurnošću tvrditi....ali znam da ni sama ni itko oko mene (prije skoro osam godina nije se to ni spominjalo previše) nije prepoznao problem
...*napadaji* plača, suze na svaki prigovor ili dobronamjernu riječ (pogrešno shvaćenu),živćanost i nervoza oko sitnica,promjene raspoloženja od sreće do najdubljeg beda...sjećam se da sam imala i fazu da sam škrgutala zubima skroz nesvjesno....ukratko... druga osoba

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 21
6.8.2008 11:59:47   
tina1602
IZVORNA PORUKA: Amelie

dali je to bio baby blues ili baš porođajna depresija nemogu sa sigurnošću tvrditi....ali znam da ni sama ni itko oko mene (prije skoro osam godina nije se to ni spominjalo previše) nije prepoznao problem
...*napadaji* plača, suze na svaki prigovor ili dobronamjernu riječ (pogrešno shvaćenu),živćanost i nervoza oko sitnica,promjene raspoloženja od sreće do najdubljeg beda...sjećam se da sam imala i fazu da sam škrgutala zubima skroz nesvjesno....ukratko... druga osoba

ali nije dugo trajalo

potpisujem

< Poruku je uredio tina1602 -- 6.8.2008 12:00:02 >

(Odgovor članu Amelie)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Vas izbor
Tko po vama zasluzuje titulu najsimpaticnijeg forumasa na RR?