Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Micanje bebe prije poroda
19.5.2008 13:51:38   
Iva Piva
Čula sam da se beba prije samog poroda jako umiri i da ju mama zapravo uopće ne osjeti neko vrijeme.
Da li su vaša iskustva takva? Koliko dugo ih niste osjetile?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Micanje bebe prije poroda
19.5.2008 13:59:03   
mirna
Moja iskustva nisu takva. ja sam ga osjetila cijelu vrijeme, čak tijekom trudova...  Možda se je jedino nekoliko manje micao, jer vjerojatno nije imao mjesta...

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 2
19.5.2008 13:59:40   
ZVRK
iz tog razloga sam ja završila u bolnici.nisam osijetila bebaša cijelu noć i jutro(38tjedan).meni nitko nije rekao da se beba umiri na kraju pa me dr.opće prakse poslala u rijeku u rodilište radi kontrole te su me tamo ostavili unutra.u to vrijeme je bila frka sa trudnicama i bebama u zagrebu(loše)tako da su onda svih i u rijeci puštali u bolnici.ali ja sam bila 8 dana za ništa u bolnici.došla doma i drugi dan išla roditi.

kada sam ležala gore rekli su mi da se dijete u 1 sat treba maknuti 5 puta(vodi se evidencije)a u toku dana pred kraj poroda u toku dana manje jer nema mijesta i spremno je za ''izlazak''.tako su meni rekli prije skoro 3 godine

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti. IPAK,vrijedi se potruditi! ZVRK

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 3
19.5.2008 14:16:21   
božica
da pivek to ti je tako tako je meni isto bila pa sam se prepala i šalila malo da ženska odmara

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 4
19.5.2008 14:59:37   
tonkica
moja beba dok ja sad ovo tipkam marljivo skakuče i javlja mi se.    
budući mi je prva trudnoća, ne znam do kad je tak. al koliko sam čula, rita se cijelo vrijeme, samo što pred kraj nema baš previše mjesta, pa se ne javlja baš tolikim intenzitetom kao sad.

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 5
19.5.2008 15:16:22   
Iva Piva
Tonkica i moja curica pleše sada . Pustila sam nam jedan cd koji mi je drga prijateljica poklonila - muzika iz zemalja čokolade. Mene fino opušta, a ona ćaga u trbuhu - najviše sa guzom i lijevom rukicom nabija ritam .

Konretno sam mislila na micanje kako je Zvrk opisala - skroz se umiri i uopće se ne osjeti.
Znam da više nema toliko mjesta u trbuhu pa sve manje mrda, ali moja Vida još ga uvijek ima dosta. Pomakne mi cijeli trbuh lijevo desno koliko se mrda - kao žele

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 6
19.5.2008 15:21:12   
tonkica
a mi slušamo otvoreni radio.
baš tak - kao žele... preljeva mi se cijeli trbuh, sad je na lijevoj strani, pa ode malo na desnu. i nema pravila, javlja se tokom cijelog dana, nekad više, nekad manje. naravno, više ju osjetim kad mirujem. kad šetam, slabo. jedino još nisam skontala kojim dijelom tijela lupa, jel rukica ili nogica. još se učim.
Iva u kojem si ti tjednu?

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 7
19.5.2008 15:27:28   
Iva Piva
u 37. sam - odnosno danas 36+4
sitno brojim .
a ti?

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 8
19.5.2008 15:34:28   
tonkica
Mia i ja onda imamo više fore, mi smo u 33.  
budeš mi javila svoje iskustvo iz bolnice.

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 9
19.5.2008 15:45:59   
Iva Piva
naravno da budem .
I btw - u izboru za ime malenoj i nama je bila Mia .

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 10
19.5.2008 15:49:59   
tonkica
stvarno? nemrem vjerovat!
moj dragi je htio da bude Hana, ali sam ja inzistirala na Mii, tak da sam ipak ja nadglasala i već ju svi zovu Mia.
u kojoj ćeš bolnici roditi?

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 11
19.5.2008 15:52:51   
Iva Piva
Ja sam iz Karlovca, pa budem tu i išla roditi.
Iako mi se svi živi čude kao kaj ne idem u Zagreb ili Rijeku. Pa sam im sada poćela govoriti - idem prvi puta, pa ako ne budem zadovoljna idem slijedeći puta u Ri ili Zgb .

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 12
19.5.2008 15:59:47   
tonkica
normalno je da rodiš tamo gdje i živiš, i tko veli da su rodilišta u Zagrebu ili Rijeci bolja od onog u Karlovcu?
slažem se s tobom.

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 13
19.5.2008 16:19:05   
Iva Piva
mislim da su bolje opremeljena rodilišta, ali prvenstveno ti svi misle na to kako se osoblje ophodi sa trudnicama i mama. Kao na to pikiraju. A ja si mislim biti će mi kako će biti jel u Zagrebu jel u Zanzibaru - tu nema pomoći

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 14
19.5.2008 16:26:20   
tonkica
ma bit će sve OK, budeš vidjela!

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 15
19.5.2008 20:27:18   
Puli
normalno je da rodiš tamo gdje i živiš, i tko veli da su rodilišta u Zagrebu ili Rijeci bolja od onog u Karlovcu?

tu se slažem

i ja sam išla u Merkur a većina u Zagrebu ide na Sveti Duh pa su se čudili zašto i ja ne idem tamo

što se tiče micanja bebe prije poroda
moja je bila stalno podjednako aktivna jedino je večer prije rođenja ludovala valjda se namještala za van

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 16
19.5.2008 21:00:14   
DEA
JA NISAM IMALA TAJ FEELING DA SE UMIRIO-MOŽDA MANJE POKRETA -1 DO DVA DNAVNO NEGO INAČE..........sretno sa bebicama...

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 17
19.5.2008 21:19:03   
nikolina25
ja sam danas trudna 37+6 i nisam baš primjetila da se baba umirila. prije sam osjećala udarce, ali sada mi je stomak cijelo vrijeme tvrd i mali samo mijenja strane. malo je lijevo, malo desno, ali je cijelo vrijeme na mjehuru

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 18
19.5.2008 21:22:59   
mirna
još malo nikolina....

(Odgovor članu nikolina25)
Neposredna veza do poruke: 19
19.5.2008 22:54:57   
Ruža
Ivkica u potpunosti te podržavam što se tiče izbora rodilišta.
Je da su ona u većim gradovima bolje opremljena, ali isto tako puno žena prolazi kroz ta rodilišta tako da si samo broj. Prednost manjih rodilišta je baš u tome što se stvori neka bliskija atmosfera, sestre imaju više vremena i gotovo uvijek naletiš i na nekoga koga znaš. Frend koji stažira u Zg uvijek ističe tu prednost jer kaže da je velika razlika kad ti u smjeni rodi 5 ili 30 žena. S druge strane da se nešto zakomplicira bolje je da si u nekoj većoj bolnici. Sve je to vaga, ali ako je s trudnoćom sve uredu zašto ne? I naravno nedostatak manjih bolnica nema izbora što se tiče epiduralne, stolice, kade i sl.

< Poruku je uredio Ruža -- 19.5.2008 22:55:34 >

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 20
20.5.2008 11:47:39   
cokolada
Mogu reci da pred sam porod i nisam osijetila micanje bebe (kada sam imala trudove) ali cijelo vrijeme prije, jesam.
Puli i ja sam rodila u Merkuru (isto tako na cudenje nekih), kako si bila zadovoljna?

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 21
20.5.2008 11:55:36   
tonkica
ja bi trebala ići u Merkur, pa me baš zanima kakva su vam iskustva???  

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 22
1.7.2008 9:28:52   
alea
ja imam još manje od dva tjedna do poroda i mogu reći da mi se  miče još uvijek normalno. svaki čas se javi da mama zna da je sve u redu!  ako me ne obavijesti ritanjem, onda joj se navečer počne štucati pa znam da je dobro.  ponekad kad si legnem da se malo odmorim, zna me tako ritnuti da me sve zaboli!  da nisam toliko sigurna da nosim curicu, mislila bi da ću roditi budućeg Luku Modrića!!! 

svima!!

Lucija 28.07.2008.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 23
9.7.2008 23:44:32   
Iva Piva
ne mogu ništa na kraju reći sa stopostotnom sigurošću. Ja sam bila totalno ufurana da mi se bebe miće, a na kraju doktorica kaže "pa kako ne osjetite kontrakccije koje cijelo vrijeme imate" .
Tako da stvarno ne znam.

(Odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 24
10.7.2008 8:41:54   
božica
Znaći ti nisi osjetila kontrakcije ili kaj

Ili si si stvorila da se to vidica miće i totalno tako mislila -ako je tako onda

moram micat RIT ....da budem FIT

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Kalendar ovulacije

Kalendar ovulacije
Utvrdite kada ćete imati sljedeću ovulaciju i povećajte šanse zatrudnjivanja.
Kalendar ovulacije

Anketa

Vegetarijanstvo
Da li ste vegetarijanac/ka?