Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kad ce te na drugo, trece....
29.10.2008 8:47:48   
mlada mama
zasto sam otvorila ovu temu???neki dan smo pricali o tome i ja sam rekla da mi se desi ponovno trudnoca da bi mi bilo svejedno, jer mali ima vec skoro 2 god. tu noc sam sanjala da radjam, san je djelovao tako stvaran i shvatila sam da uopce nisam spremna za drugo dijete, kad ce te vi na drugo, trece ili koje vise planirate??' koliku ce te razliku napraviti u godinama? znam da se o ovom sve vec pisalo,al eto ja opet otvorila temu, mozda je netko promjenio misljenje
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kad ce te na drugo, trece....
29.10.2008 8:52:15   
sanjalica
moja su djeca (koji put to već govorim ? ) sedam i po i 5 godina... obje trudnoće planirane .... onda sam mislila da neću više imati djece... ljetos sam mm počela nagovarati da idemo na treće... i to je to ... pitao me jesam li sigurna... rekla sam da nikada neću biti... uvijek će biti razloga za i protiv, bit će strahova i pomisli da nisam spremna... želim još jedno dijete.... i to je to ....

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 2
29.10.2008 8:52:19   
Florijan Jakov
mm i ja smo isto neki dan pričali o tome...trenutno je situacija da ne bih smjela ostati trudna zbog situacije sa štitanjačom...željela bih roditi drugo djete kad FJ bude imao cca 4 god. 

FJ JE FRAJER

Neposredna veza do poruke: 3
29.10.2008 8:55:54   
ZVRK
uvijek sam htijela da bude razlika oko 3 godine ali.......ništa od toga.druga trudnoća da je opstala bi bila razlika od 3gi8mj,a sada ponovno pokušavamo a kolika će biti razlika znati ću kada se ''primi'' ,ali u sakom slučaju preko 4 godine.zvrkić sada ima 3g i 4mj

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti. IPAK,vrijedi se potruditi! ZVRK

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 4
29.10.2008 8:57:12   
tonkica
Meni se nekak sviđa ideja da razlika između prvog i drugog djeteta bude 2 do 3 g. Pa mislim da ćemo pričekat s novom  . Naravno, ako se zalomi, bit će i prije. 

Lilivana vrati nam se, čim-čim prije, tim-tim bolje!!!

Neposredna veza do poruke: 5
29.10.2008 8:59:44   
mlada mama
i ja sam razmisljala da je to najidealnija razlika cca 4 god. ali razmisljala sam da cuu kad dino napuni 2 ici na drugo da ne bude velika razlika, i da oboje odrastu zajedno da sam poslije "mirna",ali svaki put sve vise odgadjam, volim djecu, i htjela bih imati troje, ali nekako stalno mislim da ce dino uvijek biti beba  i da mu vise necu moci pruziti toliko paznje kad bude jos jedno

Neposredna veza do poruke: 6
29.10.2008 9:03:48   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: mlada mama

.... i da mu vise necu moci pruziti toliko paznje kad bude jos jedno

sve se može kad se hoće  vjerovatno

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti. IPAK,vrijedi se potruditi! ZVRK

Neposredna veza do poruke: 7
29.10.2008 9:03:58   
mlada mama
zvrk drzimo fige da se sto prije" primi" i da zvrkic sto prije dobije bracu ili seku

Neposredna veza do poruke: 8
29.10.2008 9:06:02   
ZVRK

Neposredna veza do poruke: 9
29.10.2008 9:23:11   
evanda
Najbolje stavri u mom životu bile su neplanirane....pa tako i to....bit će šta bude, ne vrijedi se unaprijed sekirati zacrtavajući si život.....

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
29.10.2008 9:25:02   
tikica_69
Ja imam dve pubertetlije( 12 i 13 godina) i eto, vec dvije godine pokusavam trece. Nekako mi fali jedan mali cendravko i balavko...zenski molim stricek gore...hvala

I nogom u guzicu je korak naprijed.....
1 AIH(SD), 2 IVF(SD), 3 ICSI(1 Skvorc, 2 SD)
Clanica Udruge BETA
http://zalauru.blog.hr/

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 11
29.10.2008 9:30:58   
tonkica
Evo palac gore za Zvrkicu i Tikicu i sve što si žele čim prije! Curke želim vam da što prije ugledate + i da budete lijepe, okrugle i debele !!!

Lilivana vrati nam se, čim-čim prije, tim-tim bolje!!!

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 12
29.10.2008 9:37:55   
Puli
idealne razlike među klincima nema

mi ćemo na drugo vjerojatno kroz nekih 6 mjeseci tako da razlika bude oko 2 godine

cvijeta je frajerica prava
i po parku šeta sama

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 13
29.10.2008 10:38:27   
Mariachi
Ja ništa ne planiram, samo prihvaćam kako dolazi.
Nakon prve, nisam mogla dosta dugo ostati trudna, imam policistične jajnike i svaki put kad je m. kasnila ja mislila, e super, trudna sam, a kad ono - cista!
Tek nakon crkvenog vjenčanja, isti tjedan ostala trudna! Paulina je imala 2,5 godine.
Nakon Eleninog rođenja sam htjela napraviti istu takvu razliku, kad eto, ona je imala 6 mjeseci, a ja doznala da sam opet trudna! Malo sam bila u šoku i bilo je ispočetka teško, ali sad mi je draže da su njih dvije male u isto vrijeme i tu se skupa igraju nego da je prevelika razlika. Kad je s njima doma, a ne u vrtiću, ova velika potaje bebasta pa ne mogu s njom na kraj. Četvrto? Ne znam kad, ka ga Bog pošalje. Ali, možda bolje prije, dok sam još u ovim godinama i ove snage, da mogu i to izugrati...
Inače ne volim planirati takve stvari, sve mi se izjalovi.

Sretna vam Nova, bolja nego ova! ;)

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 14
29.10.2008 11:52:47   
Krky
...šesto?! Planirala sam samo 2., zatrudnila malo prije planiranja (4 mj.). Prva nas požurila u planovima, 3. i 4. silno željela i baš u paru, a tatu su šokirali da je na 3 dana izgubio mogućnost verbalne komunikacije, 5. iznenadio i mene i njega. Razlike su 2 godine i 11 mjeseci između prvo 2., pa 8, 5 godina razlike do blizanaca razlike u 1 minuti, a sad će bit 3 g. i 3.mj. Između prve i zadnjeg 14 i 3/4 godina. Razlike su mi super do sada.

Još malo i bit ću MAMA ZA 5!

Neposredna veza do poruke: 15
29.10.2008 11:59:05   
Ruža
Krky sad kad sam probila led mogla bi od tebe početi prepisivati.  
Nagodinu krećem u akciju!

Dobrodošla IVA PIVA!!!

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 16
29.10.2008 12:11:24   
Krky
Samo naprijed Ružo!!! Ja s brojem šokiram ljude koji mi se obrate kad vide twinsiće i trbuh, i kad dodam da je dvoje još u školi...jednom u parkiću sjedim i gledam kako se dvoje st. igraju s dvoje ml. i svako malo neko dotrči s MAAAMAAA!!! Ženi do mene bilo malo neugodno jer me svako malo pogledavala, na kraju me pitala jel to sve moje. Sad kad me neko pita kažem: "Ko ne bi želio još, kad tak dobro ispadaju?!" Mislim da je teže s jednim ili s vrlo malom razlikom između 1. i 2. nego meni, zbilja to mislim. Cure, samo hrabro, spremnost se rađa s novom bebom!

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 17
29.10.2008 12:17:43   
sanjalica
jao Krky..... ti nam svima možeš biti idol.... svaka čast ....

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 18
29.10.2008 12:58:19   
uciteljica
Mi čekamo svoju prvu bebicu. Jako joj se veselimo. Međutim mislim kako sad stvari stoje da će biti jedinka jer  financijeski bi jako teško mogli sa dvoje djece (nažalost!).

Štrudlica, 24.1.2009.

(Odgovor članu sanjalica)
Neposredna veza do poruke: 19
29.10.2008 13:45:34   
ninolina
Mi ih imamo troje. Razlika između prvog i drugog je 2 god, drugog i trećeg 3 godine i četvrto na putu taman za razliku izmđu trećeg i četvrtog će biti 3 god. I mislim da na tome ostajem ako me ne uhvati opet fjaka za bebicom

tin 12.01.02
iva 30.12.03
theo 20.09.06
? 5mj

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 20
29.10.2008 14:46:34   
mlada mama
za sve... ja mozda budem planirala, tamo negdje nagodinu 7-8 mj. tako da taman dodje na proljece druga beba,ali sve ovisi o stambenom pitanju

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 21
29.10.2008 20:53:58   
njanja
Između mene i sestre je 6 godina razlike...i rekla sam kada sma bila mlađa: nikada neću napraviti takvu razliku..Ali kada sad gledam nećakinju kako se odnosi prema Janu, kako ga je čekala, koliko ga voli, koliko je spremna na njega, koliko meni pomaže oko njega, onda razmišljam o minimalnoj razlici 4 godine..... S druge strane, živimo u stanu od 52 m2, 1 soba i DB i planiramo za 3 god u tražnje i kupnju novog većeg stana...Mislim da tek kada ispunimo stambene uvijete da ćemo ići na drugo....

JAN svojim osmijehom uljepša mi dan!

Neposredna veza do poruke: 22
30.10.2008 7:39:12   
troubled
idealne razlike među klincima nema

dok sam bila mlada i nadobudna  željela sam što manju razliku među djecom...godinu, godinu i po....ne bi li bili jedno s drugim bliži i prisniji.... (jer je meni razlika od 4 goine s bratom oduvijek bila astronomska)
ali ne ide uvijek po našim planovima (i dobro je da je tako, jer ipak postoji od nas mudriji)
sad znam da razlika u godinama ne utječe na bliskost....da je svako dijete blagoslov....
i da se uvijek stvari poslože na pravi način kad posložiš prioritete....
ne bojim se....
kako bog da

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 23
31.10.2008 15:40:01   
Krky
Ja sam prisnija s bracom koji je 14 godina mlađi od mene, bolje se razumijemo i slični smo po naravi , nego s drugim koji je 4 mlađi. Svi Puno mi je ljudi reklo da je zgodna situacija kad su curke starije, jer su brižne prema mlađoj braći, i bilo mi je tako. Kako će mi bit kad su dečki stariji od mlađeg...tek ću vidjet.

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 24
25.11.2008 12:34:25   
Wukovarka
Ne zelim planirati, jednostavno neka se dogodi...
Ali nadam se sto manjoj razlici...

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

svjež zrak
Dali trba što više izlazit sa bebama na svježi zrak,i zimi?