Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pavlovićeva mast
30.7.2008 0:00:35   
Amelie
http://www.brandfair.org/img/polls/4-32.gif 
Pavlovićeva mast opće je prihvačena i poznata kod nas kao jedna od boljih masti za njegu bebine guze.Osobno nisam nikada koristila pavlovićevu ,već čelićevu mast. No,ono  što želim poručiti,odnosno prenjeti ...je sljedeće...večeras sam gledala emisiju *potrošaćki kod* i između ostalog je bila riječ i o pavlovićevoj masti... točnije...o tome da je deklaracija navedene masti nepotpuna i to ne u pogledu neke nevažne informacije... već se radi o tome da bi trebalo biti navedeno da se ta mast nebi smjela koristiti za bebe do 3 godine.

Razlog je taj što krema sadrži 0.382% borne kiseline koja između ostalog izaziva pelenski osip i štetna je jer se akumulira u organizmu beba.

Svjetska zdravstvena organizacija je zabranila upotrebu borne kiseline (uopće) u proizvodima za djecu do 3 godine.

Pavlovićeva mast je u nekim ljekarnama već povučena iz prodaje.

Ostale kreme slične namjene ne sadrže bornu kiselinu.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pavlovićeva mast
30.7.2008 0:03:14   
mirna
Užas... ne mogu vjerovati... znam da puno mamica u hr koristi ovu kremu za svoje bebe... Ako je to istina, trebalo bi tužiti proizvođaća..

(Odgovor članu Amelie)
Neposredna veza do poruke: 2
30.7.2008 0:08:27   
Amelie
Mirna....sumnjam da bi si tako ozbiljna emisija dopustila neprovjerenu informaciju. Malo sam googlala  ......

Borna kiselina (H3BO3)
Borna kiselina se dobiva se iz prirodnih nalazišta isparavanjem kondenzata koji izlaze iz zemlje u vulkanskim predjelima ili taloženjem vodene otopine natrijeva tetraborata (boraks) s kiselinama kao što je, primjerice, klorovodična kiselina. Na tržištu dolazi u obliku 3% ili 2% otopine ili pak u obliku čiste krute borne kiseline. Čista borna kiselina je slaba kiselina, fini bijeli, mekani prah. Teško se otapa u hladnoj vodi, ali se zato dobro otapa u kipućoj vodi. Osim toga, borna kiselina se otapa u alkoholu i eteru. Može se otopiti i u vrućem glicerolu i to u velikim količinama, a nakon hlađenja takve otopine nastaje kristalinična tvar koju nazivamo boroglicerid. Boroglicerid djeluje jako kiselo.
Otopina borne kiseline se koristi za obloge kod ulceracija, erizipela i opeklina. Smatra se da djeluje na gljivična oboljenja kože i sluznice. Inhibira rast Candide albicans na sluznici, ali se ne smije koristiti kod beba! Upotrebljava se u obliku 3% otopine kao blagi antiseptik i keratoplastik. Može se koristiti i kao posip koji je zapravo 10%-tna smjesa sa talkom. Takvi posipi se ne smiju koristiti kod beba. Na tržištu se nalazi se i masti i kreme sa bornom kiselinom (borvazelin). Kod upotrebe borne kiseline mora se imati naumu da je moguća njezina resorpcija i toksično djelovanje osobito kod male djece. Prije se borna kiselina daleko češće koristila, međutim, danas je njezina upotreba sve rijeđa. Naime, prema nekim stručnjacima, ona uopće ne djeluje i sav učinak kojega ona ostvaruje jest tek placebo i privremeni osjećaj hlađenja na koži.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 3
30.7.2008 8:08:45   
troubled
uf..............srećom pa nisam to koristila...nisam ni čula za tu kremu sve dok se nisam počela šuljati zagrebom...
kod nas postoji krema koju također izrađuju u apotekama, ali mislim da se zove bademova ili tako nekako....
ni nju nisam nikad koristila iz jednostavnog razloga što mi smrdi ....a ima mnogo jednako dobrih kremica, od raznih proizvođača koje prekrasno mirišu

(Odgovor članu Amelie)
Neposredna veza do poruke: 4
30.7.2008 8:38:25   
Florijan Jakov
Pavlovićeva mast se u mojoj obitelji koristi valjda još od prije mog rođenja...sestre, ja, moje dijete, mm...svi smo mazani pavlovićevom masti (kremom) i nikada nismo imali pelenske osipe, niti ikakve rakcije, tako da mislim da je to individualno. Za FJa sam i Pavlovićevu ali i ostale pomade za guzu koristila u minimalnim količinama, jer je imao problema s neurodermitsom od rođenja. Također, kad više nismo znali kako djetetu olakšati muke po neurodermitisu, pedijatar nam je prepisao kremu koja se radi u ljekarni, a sadrži određeni % borne kiseline i u roku par dana se sve fino povuklo, bez ponovnih reakcija.

Nadalje, borna kiselina, je zabranjena no i dalje se koristi  u mnogim preparatima. Tako npr. sada nakon FJeve operacije koristim razrjeđenu otopinu tzv. bornu vodu, za ispiranje uha i uklanjanje sekreta, te isušivanje, a sve to da se spriječi nakupljanje bakterija.

Da zaključim, moja iskustva sa Pavlovićevom masti i bornom kiselinom su dobra i pozitivna.

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 5
30.7.2008 9:01:49   
lilivana
Drage moje, ja sam malo šokirana.  To kaj smo mi prolazili s Gabrijelinom guzom, nikom ne bih poželila. Prvo smo ju mazali s Pavlovićevom masti. Jedno vrijeme je bilo sve u redu. Od 6 mj. starosti su počeli problemi. Osip, crvenilo, nekad joj je sve ljubičasto dolje znalo bit. Ja sam plakala od muke. Nije bilo kreme u apoteci koju nismo isprobali, cijena nam nije bila bitna. Malo se povuče, pa opet ispočetka. Kod svakog prematanja sam joj nakon brisanja,guzu sušila hladnim zrakom fena. Čak mi je doktor dao Betrion. On nam je pomogal najviše. Čak smo i Lokakorten koristili! Zahvaljujući prvenstveno tetama iz jaslica, Gabrijela od dvije godine starosti više nema pelenu preko dana. A od dve i pol godine i spava bez pelene. Al još uvijek, ako se ne obriše prvo vlažnim toaletnim papirom pa običnim, guza joj se upali. Možda to ima veze s Pavlovićevom, a možda i nema.

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 6
30.7.2008 9:59:58   
FIONA
Cure, ne znam još kakve bum ja sve kremice koristila za svog bebača ali ja uvijek volim prirodno. Šampon za kosu prirodni, farba za kosu biljna bez amonijaka i još nekih drugih štetnih tvari. Kupujem u apoteci ili specijaliziranim prodavaonama. Tako nešto mislila sam i za bebu!!

Od frendice mali ima neurodermitis koji mu izazivaju kemikalije iz kozmetike ali i neke tvari iz namirnica i samo prirodno koža podnosi. Ako tako netko kaže da je to ok onda mislim da je bolje izbjegavati kemiju što je više moguće jer je ima skoro svugdje!!!

(Odgovor članu lilivana)
Neposredna veza do poruke: 7
30.7.2008 12:13:47   
troubled
lilivana....moja cura je također imala problema...i danas, kad je velika, zna joj se zacrvenjeti i peckati...ali sam utvrdila da je to od žestoke hrane...jakih sireva, pršuta, oraha....pa pazimo iako ih ona jako voli...
kad je bilo najkritičnije dok je bila beba - par puta joj se krv otvorila dolje!!!! prestrašno......pomogao je jedino bepanten...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 8
30.7.2008 12:14:52   
tina1602
ja koristim pavlovićevu kremu s bademovim uljem 
ona koja je rađena u apoteci

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 9
30.7.2008 12:16:02   
Dora04
Ja sam koristila Pavlovićevu mast i Dora nikad, ali baš nikad nije imala pelenski osip.
Mislim da su to jako zanemarive količine borne kiseline da bi se stvarala panika.
Osim toga valjda je za nešto korisna kad se već godinama koristi.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 10
30.7.2008 13:16:32   
lilivana
troubled... kod nas to nema veze s hranom. Ja ne smijem jesti jako začinjenu hranu, tako kuham za sve nas jednako, pa ni Gabrijela ne jede doma drugačije. Bila je sad na godišnjem mjesec i pol, s mojom mamom (mama isto tako kuhala), i opet joj se guza zacrvenila. Njoj se guza zacrveni dok se ne obriše dobro nakon kaj se popiški ili pokaka. Tata nije baš spretan s brisanjem, a ja ne mogu uvijek kontrolirat nego navečer vidim dok ju otuširam. A do tad se na ovoj vrućini to skroz upali.

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 11
30.7.2008 13:29:56   
anne
Strašno! To sam već čula od jedne farmaceutkinje, ali sam mislila da govori gluposti. Moja mama je za nas koristila Pavlovićevu, pa sam kao prokušanu stvar koristila na Petri i sebi za ruke kad bi jako ispucale.
Ne mogu vjerovati. Još sam jučer u DM gledala kako je više nema za kupiti. Hvala na informaciji!
Petri je znao izbiti osip nakon priljeva i jaj još trackala Pavlovićevu, a ono tjednima nije prolazilo, dok nisam probala Sudokrem. Super je!
Što onda sad koristite za guze?!

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.

(Odgovor članu lilivana)
Neposredna veza do poruke: 12
30.7.2008 13:35:58   
božica
Da da -----------)mi smo koristili za viki ali nije bila nešt super posebna kako sam oćekivala-kako anne veli mazala i mazala al nije prolazilo tako je bilo i sa nama-
imamo sudocrem-izvrsna je -ćim se malo zacrveni koža -malo nanesem sudocrema i crvenilo kao da ga nije ni bilo-a općenito za svako mazanje koristim zelenu od babylove-------u malim kolićinama--)sve 5

anne bok

moram micat RIT ....da budem FIT

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 13
30.7.2008 13:39:36   
ZVRK
za mog zvrka sam koristila od nivee u tubi.dosta je masna i dugo ostane na guzi,ima za kupiti u svakom marketu

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti. IPAK,vrijedi se potruditi! ZVRK

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 14
30.7.2008 17:51:23   
Amelie
ovom temom sam samo željela prenjeti informaciju koju sam saznala

...nije stvar samo u pelenskom osipu...stvar je u tome da koža u roku par minuta upija i resorbira ono što se na nju nanese
...svi znamo da je naosjetljivija bebina koža i svatko od nas ima ovakva ili onakva iskustva bilo sa kozmetikom za bebe ,bilo sa kozmetikom namjenjenom nama
... bebinu guzu premazujemo sa kremom kod svakog prematanja...nekoliko puta dnevno...puta puta...koliko mjeseci...koliko godina (ovisno kada se beba odvikne od pelena)....možda navedena količina borne kiseline u pavlovićevoj masti zvuči zanemarivo,ali ako  sve pomnožimo i prisjetimo se da se sastojci 
resorbiraju u kožu...odnosno u organizam
copy paste Kod upotrebe borne kiseline mora se imati naumu da je moguća njezina resorpcija i toksično djelovanje osobito kod male djece

isto tako jako dobro znamo da se na tržištu nalaze mnogi proizvodi koji sadrže sumnjive supstance zabranjene u razvijenijim zemljama...zašto ne izbjeći ono što možemo?

copy paste Svjetska zdravstvena organizacija je zabranila upotrebu borne kiseline (uopće) u proizvodima za djecu do 3 godine

vjerojatno imaju dobre razologe za to

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 15
30.7.2008 18:19:35   
maja
mi isto koristili pavlovićevu prvi put, nisam ništa primjetila! Kad je guza jako crvena namažem Sudocremom i prođe!!! A inače sada koristim Hipp babysanf

NOA - 07.03.2008.

(Odgovor članu Amelie)
Neposredna veza do poruke: 16
31.7.2008 10:50:18   
tonkica
I ja kupila Pavlovićevu kremu i za sad ne vidim problema.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 17
31.7.2008 14:55:32   
koka
Cure samo da vam javim ovo. Danas ja u apoteci htijela kupit kremu i kažem joj da ne želim tu Pavlovičevu radi Borne k. A ona meni da se Borna k. više ne stavlja u tu mast. I doktorica mi je potvrdila. Evo to su mi one rekle, gledajte datume kad kupujete. Več godinu dana da se ne koristi.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 18
31.7.2008 23:32:23   
Iva Piva
evo i ja danas bila u apoteci i to onoj u kojoj uvijek kupujem i radi mi jako dobrar frend.
rekao mi je da se i duže već ne smije korisiti ta Borna kiselina (ne samo godinu dana) i da je kod njih zabranjeno je stvaljati u kremu iako neke apoteke još dan danas stavljaju. Jedino za što koriste BK je kada prema uputi dokotora moraju napraviti nekome lijek, a čak je ne drže ni u prodaji. Nabrojao mi je da u Pavlovićevu mast kako je oni mješaju ide vazelin, lanolin, bademovo ulje i takvi prirodni sastojci (neke apoteke stavljaju bademovu vodu pa krema ima miris po ljepilu ) te da rade dva do tri puta tjedno po 10 kremica odnosno koliko im je potrebno za prodaju. Tako da nemaju ni konzervansa te mješane PM u apotekama (još jedan razlog zakaj sam se odlućila za nju - danas sam kupila kremice rađene prekjučer).
ja ostajem na Pavlovićevoj iz moje apoteke .

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 19
1.8.2008 3:00:28   
koka
Borna kiselina nije štetna ako se koristi malo, ne konstantno, Roko ju je koristio kad je imao neke bakterije u urinu i na pišulinu(sol Acidi Borici 3 posto) Jedanput na dan sam mu prošla s tom tekučinom po pišulinu, i ne duže od5 dana . Nije ni trebalo jer nakon 3 dana prestao je svrab. Nego konstantna upotreba na djeci(jer ih mažeš i po 5 puta na dan), to šteti, zato se trebalo ukinuti.

(Odgovor članu Iva Piva)
Neposredna veza do poruke: 20
3.8.2008 17:34:39   
koka
Jučer mi je još jedan doktor potvrdio da se u Pavlovičevoj masti ne stavlja više borna kiselina. Evo samo da znate.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 21
3.8.2008 18:25:59   
tina1602
počela ja koristiti hipp

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 22
3.8.2008 19:13:26   
anne
Ja kupila JGL. Valjda neće biti reakcije kože.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 23
4.8.2008 11:29:30   
tina1602
ja sam anne do sada koristila tu kremu.... i onu rađenu u apoteci...
do sada nije ništa bilo,nisamništa osjetila da joj smeta..

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 24
4.8.2008 15:26:05   
Krky
Pozdrav od mene, Anne. evo ti malo mog iskustva, tebi i ostalim curkama. Na svojoj sam curi prije 13-14 godina koristila Pavlovićevu mast (nije bilo govora o nekoj štetnosti), bila je u platnenim pelenama, a kod crvenila bi koristila Jecoderm (riblju mast) i odrasla je u prilično zdravu i normalnu teen-ku. Tri godine kasnije, mislim da sam radila isto, i Dani je bio beba bez problema, a na twinsima sam koristila JGl jer je jedina imala pakovanje od 400 g i bila mi je super, i još je, čak je pomagala kod ojedina kože (izazvanih proljevastim stolicama i sl), a ponekad bi koristila i Pavlovićevu, rađenu u jednoj apoteci u Gorici gdje su mi garantirali da nema borne. Koristit ću je i na B5 

Još malo i bit ću MAMA ZA 5!

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Kalendar ovulacije

Kalendar ovulacije
Utvrdite kada ćete imati sljedeću ovulaciju i povećajte šanse zatrudnjivanja.
Kalendar ovulacije

Anketa

Koje ime vam je ljepše: